mandag 23. august 2010

Greske Kjøttboller

I helgen har jeg vært så heldig å få lage tapas til Evy sin 60 års dag!
Jeg har fått mange hyggelige tilbakemeldinger om fantastisk mat -
og det må jeg si varmer og gir lyst til å fortsette med det jeg liker.¨


Sissel har spurt så pent om jeg kan legge ut oppskrift på mine greske
kjøttboller (et av innslagene på tapas bordet)og her kommer de:

Greske Kjøttboller
Grekerne sper gjerne farsen med mye brød, og tilsetter samtidig en del
krydder slik at smaken allikevel blir fyldig og spennende.

5 personer (ca 25-30 kjøttboller):
500 g kjøttdeig
3 loffskiver uten skorpe
1 1/2 del kraft fra hermetiske tomater
1 ts salt
1 krm pepper
1- 2  ts oregano
1 ts mynte (kan sløyfes)
1-2 ts sitronsaft
1 løk
1 liten bunt persille el 2 ts tørket
1 fedd hvitløk
1 egg

1. finhakk brødet og ha det i en bolle.
Tilsett tomatjuicen og la det svelle i 10 min.
Finhakk løk og persille, skrell hvitløken.
2. Imens røres farsen godt med salt, pepper,
oregano, og ev mynte.
3. Når brødet har svelt, røres det godt inn i
kjøttet sammen med hakket løk, persille,
presset hvitløk og egg. Rør alt godt sammen
og stek små runde kjøttboller i stekepanna.
Kan utmerket godt fryses !
















Kjøttbollene smaker fortreffelig med
gresk salat og tzatziki til :)



1 kommentar:

  1. Mmmmmmm- dette så rågodt ut!! Skal sannelig prøve disse kjøttbollene en dag. Kopiererr oppskrifta di jeg- så jeg har den lett tilgjengelig.
    Klem

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen en hilsen ♥